OVER vLOT

Bij vLOT PMT kunt u terecht voor dé therapie die bewegen als middel gebruikt: Psychomotorische Therapie, afgekort PMT. Via PMT bieden wij iedereen die vastgelopen is de kans om weer vooruit te komen, zowel fysiek als mentaal.

Juist als het even niet vlot, is in beweging komen belangrijk: bewegen geeft inzichten, oefenmogelijkheden en kracht. Benieuwd of Psychomotorische Therapie u kan helpen?

Missie

Krachten verbinden, want verbinden maakt sterk. Wij stimuleren een verbinding in jezelf: lichaam & geest. Wij stimuleren een verbinding met de omgeving. Wij stimuleren samenwerking met verschillende disciplines om deze verbinding zo krachtig mogelijk te maken.

Visie

Als het even niet vlot, dan is het vLOT PMT die helpt! vLOT PMT staat voor: Beweging, Samen, Duurzaam & Balans.

Beweging

vLOT PMT brengt de mens, zowel fysiek als mentaal, in beweging.

Via bewegingsgerichte- en lichaamsgerichte oefeningen (fysieke beweging) wordt het ervaren en ontdekken van gedrag, gedachten en gevoel gestimuleerd. Ook bieden de oefeningen de kans om met gedrag, gedachten en gevoel te oefenen en experimenteren.

Tijdens de therapie wordt er een verband gelegd tussen datgene wat u ervaart in de psychomotorische therapie en uw dagelijks leven. Op deze wijze kunt u inzicht krijgen in bepaalde patronen en indien gewenst, patronen leren doorbreken (mentale beweging).

Samen

vLOT PMT werkt samen om ieder met mentale en/of fysieke klachten te helpen.

vLOT PMT is er van overtuigd dat er een aanzienlijk verband bestaat tussen het mentale en fysieke welbevinden. Door samen te werken met fysieke en psychische disciplines wordt er op een nog grotere schaal gebruik gemaakt van dit verband en kan voor elk individu de best passende zorg geboden worden.

Met deze reden heeft vLOT PMT samenwerkingsverbanden met onder andere fysiotherapeuten en psychosomatisch fysiotherapeuten.

Duurzaam

Wij streven naar een blijvend resultaat.
Door zowel fysieke als mentale aspecten terug te laten komen in de behandeling en door, indien nodig, samen te werken met andere fysieke en psychische disciplines, streeft vLOT PMT naar een duurzaam resultaat van elke behandeling.

Balans

Wij streven naar een balans tussen lichaam en geest, spanning en ontspanning, bewegen en stilstaan.

‘In balans zijn’ creëert een gevoel van stabiliteit waardoor u fysiek en mentaal optimaal kunt functioneren.

Benieuwd of Psychomotorische Therapie u kan helpen?

Plan dan geheel vrijblijvend een oriënterend gesprek voor u of uw kind.