Het team

Bij vLOT PMT kunt u terecht voor dé therapie die bewegen als middel gebruikt: Psychomotorische Therapie, afgekort PMT. Via PMT bieden wij iedereen die vastgelopen is de kans om weer vooruit te komen, zowel fysiek als mentaal.

Juist als het even niet vlot, is in beweging komen belangrijk: bewegen geeft inzichten, oefenmogelijkheden en kracht. Benieuwd of Psychomotorische Therapie u kan helpen?

VLOT Lotte

Lotte Busscher

Psychomotorisch therapeut

Een sportieve baan was mijn meisjesdroom. Toen ik als puber op de middelbare school werd gestimuleerd in het maken van een studiekeuze, zei ik tegen de decaan: ‘Ik wil een studie doen waarbij ik sport niet alleen leer aanbieden, maar waarbij ik het ook als middel leer gebruiken om mensen een fijner gevoel te kunnen geven’.

Hierop antwoordde de decaan: ‘Die studie bestaat wel hoor, dat is Psychomotorische therapie en Bewegingsagogie’. En dat is waar het hoofdstuk ‘Psychomotorische therapie’ in mijn leven begon.

Het ontstaan van vLOT
Na het afronden van mijn studie in 2013 heb ik het hoofdstuk PMT verder ingevuld als psychomotorisch therapeut bij Kliniek Kop & Lijf. Gedurende deze werkzaamheden ontstond bij mij de wens om Psychomotorische therapie in een bredere context aan te bieden en mijn passie met nog meer mensen te kunnen delen. Zo ontstond vLOT PMT.

Registratienummers beroepsverenigingen:
FVB: 109007
NVPMT 109007
NFG 8577
RBCZ 180847R

VLOT PMt Janna Siepel

Janna Siepel

Psychomotorisch therapeut

Tijdens mijn studie psychomotorische therapie ben ik begonnen met werken als persoonlijk begeleider en verzorger bij mensen thuis. Daardoor ben ik er achter gekomen hoe bijzonder ik het vind om elke cliënt persoonlijk te leren kennen en in te spelen op individuele behoeften. Van hieruit ben ik destijds mijn eigen praktijk ‘Zorg voor Jou’ gestart, tevens werk ik sinds 2022 voor vLOT PMT & Krachtcentrale.

Bij het aanbieden van PMT vind ik het belangrijk dat iedereen zich veilig en gezien voelt. Een uitdaging vind ik in de verscheidenheid aan cliënten, elk met een eigen hulpvraag en allen op zoek naar de mooiste route voor hun leven. Voor mij staan persoonlijkheid en verbinding centraal voor de manier waarop ik PMT geef en voor hoe ik in het leven sta.

Registratienummers beroepsverenigingen
FVB: 106873
NVPMT: 106873
NFG: 9153
RBCZ: 210390R
Lynn KC

Lynn Bijkerk

Psychomotorisch therapeut

Registratienummers beroepsverenigingen
FVB: 112263
NVPMT: 112263
NFG:
RBCZ:
Melissa Kuipers KC

Melissa Kuipers

Psychomotorisch therapeut

Registratienummers beroepsverenigingen
FVB: 110508
NVPMT: 110508
NFG:
RBCZ:

Missie

Krachten verbinden, want verbinden maakt sterk. Wij stimuleren een verbinding in jezelf: lichaam & geest. Wij stimuleren een verbinding met de omgeving. Wij stimuleren samenwerking met verschillende disciplines om deze verbinding zo krachtig mogelijk te maken.

Visie

Als het even niet vlot, dan is het vLOT PMT die helpt! vLOT PMT staat voor: Beweging, Samen, Duurzaam & Balans.

Beweging

vLOT PMT brengt de mens, zowel fysiek als mentaal, in beweging.

Via bewegingsgerichte- en lichaamsgerichte oefeningen (fysieke beweging) wordt het ervaren en ontdekken van gedrag, gedachten en gevoel gestimuleerd. Ook bieden de oefeningen de kans om met gedrag, gedachten en gevoel te oefenen en experimenteren.

Tijdens de therapie wordt er een verband gelegd tussen datgene wat u ervaart in de psychomotorische therapie en uw dagelijks leven. Op deze wijze kunt u inzicht krijgen in bepaalde patronen en indien gewenst, patronen leren doorbreken (mentale beweging).

Samen

vLOT PMT werkt samen om ieder met mentale en/of fysieke klachten te helpen.

vLOT PMT is er van overtuigd dat er een aanzienlijk verband bestaat tussen het mentale en fysieke welbevinden. Door samen te werken met fysieke en psychische disciplines wordt er op een nog grotere schaal gebruik gemaakt van dit verband en kan voor elk individu de best passende zorg geboden worden.

Met deze reden heeft vLOT PMT samenwerkingsverbanden met onder andere fysiotherapeuten en psychosomatisch fysiotherapeuten.

Duurzaam

Wij streven naar een blijvend resultaat.
Door zowel fysieke als mentale aspecten terug te laten komen in de behandeling en door, indien nodig, samen te werken met andere fysieke en psychische disciplines, streeft vLOT PMT naar een duurzaam resultaat van elke behandeling.

Balans

Wij streven naar een balans tussen lichaam en geest, spanning en ontspanning, bewegen en stilstaan.

‘In balans zijn’ creëert een gevoel van stabiliteit waardoor u fysiek en mentaal optimaal kunt functioneren.

Benieuwd of Psychomotorische Therapie u kan helpen?

Plan dan geheel vrijblijvend een oriënterend gesprek voor u of uw kind.